img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

123 Klik!!

share ilmu yok..!!

wink wink

Khamis, November 26, 2009

Jujurnyer are-ku

arini aku cam tak caya..
aku berlaku jujur mengakui aku menyukai dirinya..
sedangkan siapa lah aku.. siapa aku untuk berada disamping nyer...

Ya Allah kau telah bg aku kekuatan untuk jujur pada nyer..
padahal aku takut takut aku dipandang rendah oleh dier..

hmmm... semua bermula bile dia push aku spy terima kawan dier..
aku da tolak macam2 alasan tapi dia degil.. dia suh gak aku dgn anak buah dia.. tp.... eeee.... geram lar sakit kepala...

last2 aku plak jujur dgn dia.. akhirnyer aku malu sendiri.. hahahaha padan muka...

Rabu, November 25, 2009

takutnyerr

aku kat sini keje cam biasa.. blk awal blk lmbt.. da jd rutin aku lah nie....
aku xtau lak aku de yg diperhatikan.. aku nie cuma manusia..


aku xde hak melarang org menyukai aku atau pun membenci aku.....
cuma aku blh elak apa yg patut dielakkan...
de la 1 tika.. aku cuti ari isnin.. so ari selasa aku rasa segar bugar lah hahaha
dlm pg tue de dak duk tlfn aku.. bahas diri die `abg'...
aku jd takut la siap kata sll tnggu aku..
sape yg tak cuak kan??
knp erk kawan2??

aku takut salah ker?
dia nak jmpa aku aku lagi lah takut.. aduh!!
bkn aku pilih rupa atau pangkat tp aku xnk ..
aku da pnh kecewa teruk la beb

takut lar.. apa patut aku buat
sedangkan dalam hati aku ada org lain..
aku pendam lama tau....

hmmm... Ya Allah ak hadapi ujian Mu kerana Aku pasti ada hikmah nyer...

Selasa, November 24, 2009

Konvo ASBOM



Kenapa aku letak gambar nie.. gambar aku ker??
eh bkn la kawan2...
my fren, smlm aku takder coz penat la.. aku gie konvo abg aku...
ASBOM, abg aku dia da tamat bljr diploma..
Alhamdulillah skrg dia kkeje the store bahagian admin...
kt umah aku ada dia.. teman aku gaduh atau bercerita..
Korg mesti kenal asbom kan?? tau kan mana dtg asbom nie
asbom singkatan daripada
A- Ahmad
S- Syamsul
B- Bin
O-Othman
M-Maun

hehehe.. sambil menyelam minum air.. abg aku konvo kat UTM Skudai,Johor
Kami pgi 1 family.. so dr skudai kami bermalam di Homestay Taman Ayer Keroh Height,Melaka..
hehehe.. apa lg kami merayap kat melaka sampai ari ahad mlm.
mcm2 kami wt. dr pg sampai ptg aku g water theme park.. best giler tau sbb main air..
aku nie penakut main air.. yela x pndai berenang.
tp sbb ank buah ajak. aku join venture ar..
paling x sangka aku naik kedua tertinggi kat situ n gelongsor.. perghh..
puas menjerit tau x..
menjerit ketakutan..
tu la pngalaman aku seharian...

Jumaat, November 20, 2009

KONVOI 2009


1st tue masa diaorg 1st sem.. ajak jumpa.. maklumlah smnjak kuar dr sek. masing2 wt hal sendiri.. yg mana sekolah sekolah lah yg mana keje keje la.. mcm2 diaorg nier..
yg aku keje lah.. p ramai antara kami bakal pemegang degree..aku sntiasa doakan they all berjaya...
sweet geng!!
masa 1st sem kiteorg jmpa kt tonggak 10.. paling lmbt aku lah.. sbb aku keje..blk keje trus pecut jmpa diaorg.. bile da smpai aku trasa sgt beb jauh nyer aku ngan diaorg.. diaorg duk citer hal "U"aku plak nk citer aper?keje aku?opss xleh lah hal keje aku berat ckit..smbg punyer smbg punyer smbg last2 decide lepak kt KFC.. da kenyang perut g la plak D` Muara, Ss.Hj. Dorani.. nie la gambar kenangan kami.. 1-1nyer aku simpan dan aku letak didalam blog kegemaran aku nier....
Last reunion kalo tak silap bln 6 @ 7..
aku diundang tapi aku xleh g sbb aku da kering.. poket bocor la beb... hahaha..
menyesal gak tak dapat gie.. tp xper la.
bkn rezeki aku dgn diaorg cuma aku dptlah baju reunion tue..
cantek.. tue..saper design aku xtau la..yg pnting diorg mber aku tp salute lar..
ada inisiatif nak wt kenangan untuk mber..
aku nie saiz besar so kena tgk jenis kain..
ada stgh kain aku saiz L ada stgh kain size XL..Aku dpt size L..
Hmmm jadi perhiasan jer la.. sbb x muat heheheh..
takper ar janji aku ada motif nak kurus!!
hahahaha kurus ker?? kah kah kah..

Cinta Oden


cinta..


aku xtaula aku nie layak bcnta or tak.. pning kalo nak pk!!
kalo ikutkn ht aku org berstatus cam 3131 nie. aku da leh buang jauh2..
tp aku tak nak..aku cuba utk tdk buruk sangka pd smua..


si 3131 nie melibatkan mak bapak aku..
dtg risik jmpa mak bapak aku tapi bile nak tunang blh plak 3131
tunang ngan org lain.. adil ke mcm tue??
sedih tul..pstu tak reti nak mntk maaf dgn mak bapak aku...
skrg nie si 3131 sibuk nak tau life aku..


SOrry!! aku xde masa nak citer kt 3131.
tringt aku masa kak aku kawin mati2 die ingt...
aku yg kawin hahaha gelabah cari aku.
p lantak la utk dia xde dlm kamus hidup aku..


psstt.. aku dgr2 3131 kena queen control dgn bini baru dia n sll gduh..
balasan Allah S.W.T. skrg da tak yah tunggu ari kiamat.
Kalo Allah kata KUN FA YA KUN.. maka jadilah...
ahaks!!yg membezakannya XY lg jujur dr 3131??
pd aku,sbb XY aku da xpndg mana2 lelaki..
sbb XY aku padam semua no ex aku..
sbb XY aku tau t/jwb sbg seorg pompuan..
dlm masa yg singkat aku bljr mcm2...
maklumlah pngalaman die byk dr aku..
tp cnta punya cinta aku tgk ramai duk citer hal die..
tp xper la aku fhm..
kiter baik ker jahat ker org akn tetap cari pasal ngan kiter...
aku pcy kat XY..
aku yakin XY bkn mcm tue..
aku pnh ckp dgn kak zue.. kali nie terakhir utk aku bcnta..
pd aku XY yg last..
tp xsangka plak akhirnyer XY wt aku mcm nie..
sudahnye ku decide utk tidak masuk dlm arena percintaan...

aku da malas...aku jaga ht org tp alih2 aku yg sakit... hmmmm.....

Prinsip aku:
aku lepaskan dulu dia bebas
andai dia jodoh aku.
dia akn kembali
andai dia bkn milik aku
maka aku redha..





Selasa, November 17, 2009

Arini aku bosan dgn secara tetiba..

aku sll pk yg aku tak kuat.. aku tak blh.. aku tak mampu... eee..kenapa ngan aku nier

pe masalah kau nie

aku bosan lar

aku sll berada di bawah

tertanya-tanya bile nk naik atas

Isnin, November 16, 2009

hmmm....... frustnyer




FRUSTRATED
hah bile frust je cnta.. ble frust je cnta.. no la.. nie hal ofis..
Sebenarnye.. aku kena marah banyak kali aku kena dalam sehari..........
seddihhnyer,..... teruk aku kena bambu.... hmmm... aku kot gelabah.wt keje pun gelabah jer...
maunya tak gelabah aku bile public dtg mengamuk-ngamuk.. aku gak kena... aduh!!
1 ptg aku monyok cam kerang busuk.. kerang busuk pn lawa lar..... hmm.. sodih! sodih! sodih!
HEY! JGN TURUT KAN HT NNTI MATI.. HT AKU GK YG SAKIT...
ORG LEN BTEPUK TGN TGK AKU SAKIT JIWER..
ALLAH S.W.T. tue maha kaya wlpn ht aku sakit aku tapi aku ader si dia.. mlm2 sngup dtg umah.. time tue aku luahkan rasa ketidakpuasan hati aku... aku rasa lega..lega sgt...
tp..... aku rs jeles when die cite hal couple die.. couple die asyik msg xberenti kdg2 nak borak serius pn tak jd.. dia pn bosan berkeadaan mcm tu tp kerna kasih die turutkn..aku tau mkin dia msg mkin rindu.. maklum la rindu tue menyakitkan... BETUL X??
Katanye... hnya aku mampu wt dia ketawa terbahak2.. aku kwn yg wt dia byk bckp.. entahla
* adkh itu pujian @ hnya sindiran wt aku..
Bg aku, aku tidak layak utk appy kan die slain as a fren. maklum la aku xde pape leh bg kt die.. aku akui aku mmg ska kat dier.. dr aku mula kenali dia..pd aku die unik tp cam aku ckp td..xde ape yg aku ader utk share ngan die..
macam2 hint dia bg tp aku ttap wt xtau aku xnk kecewa cam sebelum nie....
Ala kwn2 dulu aku der cite llaaarrr.... cuba check it out

Bukan Kerana Nama



Aku tak sangka dia contact aku lagi... aku nie dak nakal.... entahla.. happy sangat dgn dirinyer.. kelakar sgt.. mgkn dia yg leh wt aku ketawa.. yela aku tgh sedih aku sedih sebab bile "si dia" blk dr jauh die da tak hiraukanaku.. salah ker aku?? aku sedih aku maukan ikatan sah dr nya.. aku sanggup tngu bertahun dgn die. tp die wt aku cam tak wujud.. sedih sgt hah!!......... tau tak why aku taruk lagu ramli sarip nie?? mmg la lagi zaman tok kaduk.. tapi best oo... semuanya kerana perkenalan aku tapi... hadirnye cik wt aku tersenyum :-) aku terkejut die cite hal die dr A-Z ..... dan akhirnya die kata lagu nie mengajar die erti hidup. tau tak kehidupan die amat-amat wt aku terkejut... dia idup dlm kegelapan.. panas baran, anti bkn melayu, idup dlm pagar besi.. Ya Allah.. lagu nie menyedarkannya... alhamdulillah.. sampaila 1 tika dier mengatakan syg pd ku!!! Oh my God! aku dalam dilema.. haruskah aku berdiam atau mengatakan ye??? biar aku fikir sejenak........

Kasih Yang Tak Dianggap

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak pernaha menerangi malammu
akulah bintang yg hilang ditelan kegelapan
selalu itu yg kau ucapkan padaku
reff:sebagai kekasih
yg tak dianggap aku hanya bisa mencoba
mengalah menahan setiap amarah
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
repeat reff sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabarku yakin kau kan berubah
repeat reff
Lirik ini yg membuatkan aku mengerti siapa aku,
layak kah aku.. semuanya terjwb.. aku merindui tiap2 yg blaku andai masa blh diputar mgkn aku akn bgtau ttg ht ku ini.. tp smua sdah tlambat.. yg pasti kini aku kena mengekalkan persahabatan...
`Memang la kwn jd kekasih mmg sng tapiii.... utk kekasih mnjadi kwn amat susah.. '

jd bek kwn hikmah dia besar..
Allah tu da bg keadilan kt kite..

cuma kite jer tau nilai or x.....
Kehidupan nie sememangnye baik samada kite pandai untuk mencorakkan nyer atau pun tidak...

btul x???

Kenangan 2008 [ 2743 ]



tau tak aper citer nie?? nak tau jom baca cite aku
pengalaman aku biler aku kenal mber atas mber..
aku nie otai orgnyer.. tp ble aku keje aku serius..
apa2pun aku ttap kuli org.cuma aku dberi pnghormatan utk cover
memandangkan bos da pcaya kat aku..
stiap yg dtg msti akn pgi.. wktu mber aku nk berenti bg lnjutkan study..
dtg la kwn nyer 2743 pn dtg...
masa die keje aku tak sbuk sgt smpai la aku sndiri tegur dia.. trus jd kwn..
dipendekkan cite..life aku better then b4..
appy sgt.. kegiatan harian aku..aku ska baling ais batu...
opss bkn ais haram p ais minuman tue..
aku ska baling dgn sape2 terutama 2743 yg cri psl dgn aku..
nakal mnjd2 tau..
punyer la kelakar ble keakraban aku dipertikaikan org..
ader lah minah 2 ekor beradik nie..
diaorg ska ngan 2743 sbb katanyer stylo... hensem..
ish kalo la si 2743 nie dgr pasti melompat gaya ketek..
maklum la pujian melambung2 tue.....
aku x kisah aku lynkan ajer smpai ade 1 tika siap diaorg tnye kt 2743..

" kalo aku jtuh atas ko ko nak sambut x ?"
apalg 2743 pn jwb
" klu ko jtuh ats aku confirm msuk akhbar SINAR hehehe.. "

aku yg dgr jd terbahak-bahak tau.
makin hari makin lama aku tgk die nie aku jd serasi
opss... hah korg jgn gosip tau..
JUST BE FREN... tp entah knp dia pn nak blah.. blah cari keje lg better..
Tp aku x kisah wktu dia nk pgi tmpt keje baru..
pg2 lg die dtg tmpt keje nk ucapkan good bye..
hmmm confirm la sunyi pas ni.. sapala aku nak baling ais nie..
hahaha...!!!
Sape kata aku tak jmpa dier..
aku dpt jumpa laa.. beb..
mlm2 ble cuti aku lepak kt Bagan Tengkorak..
fulamak aku jd kutu rayau tueee...
Kt situ aku wt perangai gile2 aku..
aku nie dak nakal.. sampai la 1 tika aku suggest utk...
tukar hp ngan dier.. kecoh beb.. terutama 2 beradik nie..
da tue diaorg sibuk2 aje explain yg diaorg xde pape dgn 2743.. hahaha.. tak bmakna kelakuan aku tnjuk adlh mksud kami tgh bcnta.. aku cuma happy kwn ngan dier..
mesra keakraban sama ajer.. tiap mlm calll.. tiap mlm melawak.. aku takleh tido if tak kenakan kelapa nier..
* adakah ini dinamakan cinta?? (spt yg dicanangkan)
@
* hanya aku yg kesepian & happy dpt kwn spt 2743

citer dah korg baca,
fhm ke x aku pn xtau,
aku & die dilamun cnta?,
adkh benar atau pn xtau??

DUHAI WANiTA !!




Daripada :- www.lubaina.blogdrive.com

Friendship.. !!

1st August 2008
i never thought i'd see the day when the hour is up...
N 2day i write dis blog
juz 4 u All.........
<------------

Pesanan Ku...

Wahai kawan-kawan ini pesanan.. gerenti memberi anda tenang...

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang,walaupun dia tidak menyukai anda.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka.

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya,tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat-laun anda akan memperolehinya.

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala makihamun, caci & cela.

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya.

Hantarlah pesanan ini kepada orang yang anda tidak akan lupa dan hantarkan juga kepada orang yang menghantar pesanan ini. Ini adalah pesanan pendek untuk menyatakan yang anda sentiasa mengingatinya.

Kalau anda tidak menghantar pesanan ini, bermakna anda sudah melupakan kawan-kawan anda. Ambillah sedikit masa dan anda sudah pasti memberi keceriaan kepada seseorang atau mungkin mengubah hidup mereka kepada yang lebih baik.

PerCaya Tak??....





aku byk cite nak story.. tp aku kumpul dluu.. nnti aku kuar serentak..
sblm nie aku ada blog p aku da `BLOCK ' bnda tue smpai aku terlupa apa blog aku..
hmm.. wei aku nak share cite la.. mmg x best sgt p sj nk kongsi2..
bnda nie sll sgt deh blaku dlm kehidupan kiter.. bkn masalah kite p akn tjd kt org sekeliling kiter.. hah percaya tak sebenarnyer...tanpa kite sedari smua yg blaku kt hidup kite byk berulang2.. betul.. aku tak tipu.. tak caya ek!! citer nye camni:
tersebut la al-kisah disebuah pdg pasir seorg lelaki bernama pak pandir
(opss cam kenal plak ayat nie hee.. gurau sat)
cuba korang fikir blk.. tak kena kat kite mesti kena kt org lain.. cuma berbeza cara jer.. paling senang sape yg x pnh jatuh..?? paling-paling pn mesti jtuh wlpn tersenggol.. tul x??? So.. pasal tue la kata-kata org alim segala masalah ader rujukannyer... iaitu Al-Quran.. dan
keistimewaan Nya juga adalah sebagai RUJUKAN
kla kwn2 kiter jmpa len masa.



Kalo ada jarum yg patah,
Jgn disimpan dlm peti,
Kalo ader yg petah,
Sila join ruangan ni.



Who Am i ??

sakura!!