img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

123 Klik!!

share ilmu yok..!!

wink wink

Jumaat, Disember 31, 2010

KEMENANGAN & CUTI UMUM

gara2 bola sepak aku kengkwn gumbira rasanyer.. bile saja PM mengeluarkan 31 hb tu adalah hari cuti umum..ni bermakna aku cuti 3 hari.. Wallah! Tip Top!!!.. aku tetiba plak thn nie sibuk sgt dgn bola.. gilerkan bola.. last aku tgk bola time MU lawan LIVERPOOL.. da la MU menang.. Aku dpt mkn free plak huhuhu.. (de sorg nie gmbira MU menang abis dia belanja 5 ke 6 meja disekelilingnya termasuk la meja ku. hihihi... :-) Kejayaan Malaysia dlm arena bola sepak teramat2 la terujakan smua org.. saper yg pnh kutuk Malaysia.. Kini Malaysia telah bangkit...

amri yahyah, safie jailani, muslim, bala.. ah apa2 la.. smua tip top! tahniah Malaysia u ar the best.. tlg kekalkan kemenangan anda.. biar bermaruah..
GO GO GO HARIMAU MALAYSIA!!!....

- VS -

Dalam ska2 ada yg tak ska.
Utk makluman korang aku cukup x bkenan bile keje aku dipolitik kan..
Ku bkn lar anti politik p xska bile dipolitikkan.....
pasal cuti nie pn ada ajer pihak yg x puas ht n cuba berpolitik..
paling tak tahan ku plak yg jd sasaran marah dia.. ish tak patut tak patut...
Percayalah...
kehidupan berpolitik yg hnya blandaskan kepentingan masing2 adalah kehidupan yg x lari kemana pn dan ia hanyalah serupa spt jahiliyah..'

Kte adalah khalifah.. jgn la kerana pkara spt ni mmbuatkan phbgn antara manusia itu putus x semena-mena..
renung2kanlah...
 


Malaysia Win YEAH YEAH !!

DOnt!! We r 1 Malaysia

                               

Selasa, November 23, 2010

mencintai bkn bermakna memiliki

topik nie agak menarik....
sblm nie aku baca buku dara edisi nov yg mengatakan kelebihan mahupun keburukan mempamer kan cnta di laman sosial...
Especially yg gemar bgambar berdua... Mgkn ada yg stuju n tak dgn keterangan tue p hakikatnya tu la yg sbnrnyerr...
aku ternmpk 1 notes dr fatin farihah.. sweet n bmkna...
apa yg menariknyer??hah cuba la.. klik ------notes fatin

Jumaat, November 12, 2010

Macam Puzzle


Khamis, Oktober 28, 2010

Stor

Hahaha   rindunyerr pd blogger . .. lama gak x conteng2 kat sini...
kenapa aku x tuleh blog???
sbb aku ngan kengkawan sesgt la bz ngan stor!!
Stor....??   
cuba korang bayangkan mcmana keadaan nyer??


hmmm... Allah jer tau keadaan nyer.. amat2 la mendukacitakan.. memenatkan.. meletihkan
semua ada la... bak kata iklan astro.. macam2 ada... aku n kengkawan teramat la giler2 penat...

Dr tgh bln sampai la hjg bln 10.. kami da mcm pegi kebun. bert-shirt mcm x keje..
hakikatnyerr kami keje p kemas stor selama 2 minggu..
Perghh... nie gara2 betapa org bminat bilik stor kami utk di jdkan pjbt mereka... aduhai!
kebetulan bilik tu kami da kemas n air-cond dlm tu.. MasyaAllah sejuk nyerla.. untung saper dpt port situ...


ni disediakan oleh yg tnggl kat opis..
eh spjg mengemas nie sgl perangai semua ader.. best la.. semua sporting... de jd tok moh la.. dak pendidikan khas la..apa lar..
kejadian pling best time mbakar.. melawak x sudah pdhal adap api yg bahang yg tersangat la panazz..
p part tak best bile da ujung2 kejadian..

Ya Allah.. hah! gmbr kat atas nie merupakan jadual tugas kemas stor kami... hahaha
sekali pndg mcm jadual berkala kimia time dulu2 aku bljr.. hihihihi ....!!


Jumaat, Oktober 15, 2010

Patut kahh????


hahaha..... aku agak skema.. sbg tnda time kasih aku kat diaorg.. aku cuba be the best.. aku wrote segala di atas
nsib bek de yg mengingati ye.. p mber2 aku xde ar plak....

Org kata di ari jadi adlh ari yg hepi utk saper je yg sambut.. p aku....????
 Hanya Allah je tau betapa remuk redam ht ku nie..
Believe it or not... aku cukup sedeyh.. semuanya kerana semalam.......

Di Pagi Hari

Dgn muka yg agak best syok hepi aku dtg opis dgn 1001 kegembiraan... pg2 aku da dpt wish dr k.zana
huhuhu pada aku aku pentingkan wish bsday dr adiah...
tetibe bos aku dtg n suh betulkan surat.. memandangkan surat tu bkn aku yg punya.. aku pn suh la yg tuan badan btulkan.. n de best part is.. pg2 lg aku kna marah ayat yg tusuk ht aku adalah.....
"hey! mana leh.. aku yg wt kalo bos ko nk btulkan ko wt la.."
marah dpn kakitgn len.. wah!! pg2 aku kena sebijik... dan ternyata air mata aku berguguran.. aku sdih bkn sj kena marah.. p aku menangis kerana patut ke nk marah ku mcm tu sekali.. aku cakap bek2 jerr..  p balasnyerr.. kureng ajaq...  Lg2 kelmarin aku pnat wt data pemberimilikan.. surat berlambak..ditambah lg meting yg pagi tukar ptg.. da kejadah aku plak nk wt memo bg memo... urus mknn urus bilik.. aaarrrgghhhh..byk keje aku.. so x nafikan la plak ptolongan yg aku mntk tuba yg diberi.. hmmm   
xperla juma ujian buat dirimu...

Di Ptg Hari


Aku dtugaskan uruskan mknn.. aku cek ar mknn yg perlu..
+ lg kul 1 aku time arahan dr cc suh aku wt data terbaru...
menggelupur la masing2 n dipendekkan citer kami naik lambat...
Tetiba dtg mak cik nie.. sound aku.. yg x patutnyer.. cara dia sound aku adalah aku dlm opis n dia di pintu masuk...
dia menghamburkan sgl kata2  yg tusuk ht aku..... amat memalukan bile dia marah aku dihadapan org luar @ aku knali sbg 'public'.....
argh aku malu.. mcm nie ke caranye memarahi pekerja bawahan??
perlu ke terjerit2 seolah2 ak nie anjing yg dihalau, dicerca, dikeji..
ya Allah di ari jadi ku nie aku dilukai,... ujian mu di ari yg ku anggap bahagia teramat la berat.
Ku pendam lama.. lama sgt.. hmmmm....









Khamis, Oktober 14, 2010

Bsday To Me!!

i'll try 2 b dat word
glitter-graphics.com

Arini bday aku. ntahlah perlu ke aku gembira bile jd bday girl's...........
thanks pada yg wish n doakan utk aku.. aku hepi de kawan cam korg semua..
k. juma try to be the best.....
da besar umur da 22.. pkwe?? hmm xde la plak...
cmne nak harung thn2 lg....
hah!! try la utk pk len... jodoh semua ditgn Allah.. aku cuma berserah kerna cukup la ht ku terluka.. wahai kawan2...

Jumaat, Oktober 08, 2010

PTDKS Rayer...

WOoooo........... tau x arini pej ku wt ari raya.. raya aper?? raya adilfitri la.. memandangkan tahun lepas kami dpt no.2. so thn nie.. wannna pay back..
hahahaha zana n kak ct pengganti eric (deco bersama eric hihihi =))

Manakala aku n kengkawan prefer pada hiasan tulisan mcm wt banner gerai.
semjua bkerjasama.. tema kami batik la lebih kurang sebab kami da abis kan dlm 20 kain batik lepas.. hasil kerjasama bhgn pelupusan = pembangunan tanah...
Believe it or not... jd amazing sgt tmpat kami..
ada yg wt ombak2 macam kat giant la...
balut tiang la.. pokok kiut drpd CC..
mmg MANTOPPP!!....

Eh bercerita ttg keghairahan plak.. kami nie gerai yg menyediakan sate dgn sup tulang.. semua sedapp cuma sup tulang xde sambal kicap.. tue yg kami offer g kat hasil sbb diaorg wt soto hihihi.....
maaf hasil.... x sengaja la hohoho

anyway kat bwh nie.. gmbr gegiler n keriuhan kami... InsyaAllah nnti masukkan video plak hihihi

Rabu, September 29, 2010

OST 8 bulan: Kakanda Adinda

Aku mulanya wt x kisah je dgn lagu nie.. p bile dia da popular.. agak best la jugak..
Lagu nie mmg kena dgn citer 8 bulan....
Besr n enjoy!!

lagu & lirik oleh: loQue
dipersembahkan oleh : monoloQue & Atilia
hakcipta terpelihara:
P&C: Penerbitan Pancasona 2010

(P) Oh Kekanda jgn irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..
(P) jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar, tak perlu bermasam muka,

(L) Oh Adinda, tolong jgn lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini smua demi masa depan keluarga,
(P) dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar, tak perlu bermasam muka,

(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya? apa keputusannya?

(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar, tak perlu bermasam muka,
(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!

Siri drama yang mempunyai 8 episod terbitan Red Communications tersebut mengisahkan
perancangan kewangan sepasang suami isteri bagi menyambut kelahiran cahaya mata pertama mereka.


Sabtu, September 25, 2010

why i'm muslim

Aku dapat 1 email.. comel gak la.. p bermakna........














Sabtu, Ogos 28, 2010

sok sek sok sek PARAM....

ke-bzian manusia bile join PARAM.. bkn kemain lg.. membeli belah tak hengat..
dahsyat btul... hmmm dijadikn citer awal2 pose aku x la gemar nak kesana.. p bising dowh opis aku kata nye de bro2 kump sepah si SHUIB...


KUMP. SEPAH RAJA LAWAK 3
 aku pn nk menyedapkan ht mber. kla jom la kiter..
ternyata mmg dia dia dgn.... dgn CT Sarah....
Ct Sarah LUV Shuib
PApe pun wish diaorg berbahagia.. anyway makanan yg diaorg wt.. ayam percik. yg sedapnyer bile dia pakai ayam kg. Perghh.. Marvellous.. tip top.. Alhamdulillah tgk2 cam byk jer yg laku.. Tahniah.

Sepanjang bulan Ramadhan nie.. aku sambut dgn tenang dan kdg2 frust gak bile nk berbuka. air soya basi lah..... kuih x sedap la p apakan daya bln pose.. maafkan jela..
Kak aku pnh kata time2 pose nie la org nk menipu jual semua p kualiti hampeh.. hmmmm.. sadis sadis...
Kpd sape2 nk berniaga berniaga la dengan jujur utk mendapatkan hasil yg halal toyyibbah....
So kawan2 apa-apa pun..
Selamat Menjalani Ibadah puasa dengan penuh kesabaran dan bermakna... ~Amin~...

Isnin, Ogos 23, 2010

Odit..? Audit or edit???

hai kawan2.. arini baru leh taip..
Nak tau apa jd spjg hidup aku skrg??
Rasa tension marah rimas.. semua kerana audit..
Kalo x silap aku audit mntk status fail dr thn 2005-2010...
Pergghhh byk siot... p krn tugas ok.. layann jerrrr........

Ari Audit telah tiba.. Mak aii. pasal bising sgt ni.... Ya Rabbi.. semua kena marah n utk ptama kali nyer... betapa ramai anak buahnya yg mnjawab stiap tuduhan yg dilempar oleh Mama Not Big at all.......
Apa nie.. pg2 da kena marah n tuduh2....
Xkn 24 jam ngadap komputer... msti la ada selingan nak siap... pe nie.. eeeeee..
xde mood nak wt keje.. siap ajer wt bnda tue.. aku terus layannn blog.. Lantak la.. Jnji keje siap.. p keje siap pun org x nmpk.. Kena marah lagi ada la........

Wahai kawan2 ku sekalian, bawak la bersabar menghadapi arini.........
Sesungguhnya di bln puasa nie ujian ini la yg kiter terima... hmmmmmmmm

Who Am i ??

sakura!!