img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

123 Klik!!

share ilmu yok..!!

wink wink

Isnin, Mei 23, 2011

Patutkah!!

smua faham ttg kawan sahabat??
aku x faham..!! samada ku salah pilih atau sebaliknyerr...
ntahla.. pening la..
p krn kwn aku berendam air mata..
sakit sgt ke ht tue?? adoyaiiii aku sndri x fhm la.. xper
nnti ku da ok aku citer.. blog.. krn kau aku leh senyum wahai blog..



Khamis, April 14, 2011

Diaaaa Datanggg!!

ni la zmn skrg, putus cnta mula la bunuh diri, mkn mcm2.. knp ko mkn friskies?
hahaha niela ayat sepah dlm maharaja lwak.
 tip top! pk pk aku trngat arini sthun da aku single mingle... t
p ntahla... xde angin xde ribut "dia" dtg.. 
wlpn aku ditinggalkan spt sampah tp aku syukur krn aku da leh trima.. yang ko bkn utk ku.. MAAF...
aku akui aku rndu kn dia p x bmakna aku ngan dia akn bsama lg.
thumbs up 4 u!!
 Tapi ah.. no way Juma ko msti kuatkan ht ko.. lagu kat bwh nie utk ko..
Bkn utk ko tgk jer.. ni patut nyer lagu ko kt aku..
tula campak2 hina2 aku lg.. skrg saper jilat ludah saper?? huhuhu
ku bkn kejam ku bkn pengganas p nie la karma yg patut ko tanggung oii...

Khamis, Februari 17, 2011

KAwan VS MAt RemPIT

06.02.2011
Kdg2 kalo kte ikut kan ht nie.. msti kter dgn selamba nyer akn rasa mcm bengang dgn diaorg..
aku muhasabah diri aku rasa aku x perlu benci dgn org sgt nie...
aku kna sedar who am i!!
sekali kter benci org sebenarnya ada 1000 org membenci kter..

Semua ni berlaku apabila.........................................
hihihi aku nk g kenduri kt sebelah opis ku jer..
knduri anak mber opis nie kawin... 
memandangkan aku nie msih bujang n memerlukan kedatangan diaorg sekiranya aku da sampai jodoh nnti.. n 1 lg x salah kalo kter meraikan si pengantin dan tuan rumah..

Dlm on de way ke sana.. aku tgk jalan jem.. maklumla roti xde so jem la.. hihihi...
aku pn selamba bwk la moto dgn selamba n jalan yg btul.. p malang tak berbau de lak RXZ ni langgar tang kanan moto aku.. pe lg dgn tetiba moto aku 'stuck' aku jd cuak la.. giler x cuak, aku diapit 2 kereta tau.. tgh jalan yg sesak dgn kete.. papepn alhamdulillah aku selamat.. kalo kete laju mgkn aku pn dah GGOOOLLL.....
aku pon tolak tolak kuat2 moto aku ke tepi jalan n aku tgk mamat yg langgar aku pn berenti, aku igt dia nk tlg aku@nk jd samseng jalanan.. rupanya dia trus blah jer.. aduh sakit jiwa aku!! bygkan la.. ari ahad.. sape yg aku nk mntk tlg???

Aku tgk semua nama kt hp aku... tgk saper yg leh tlg aku. ternyata ada..
aku call si medan.. medan kat meru
aku tepon kak zana --> abg zurin --> abg ali --> si razi... 
Pergghh.. smua menolong ku.. n abg ajip kata aku mangsa mat rempit.!!! 
citt.. melawak plak dia yer..

Lepas kejadian tu aku mmg menggeletar sioot n nyaris2 ting tong...
adoyaii sebenarnya aku igt aku da xde kawan da..
nasib bek...
kerana diaorg aku dpt gk pegi kenduri tu n
kerana diaorg gak moto aku setel n pd yg langgar aku tue..
Ingat!! mgkn arini ko terlepas p 1 ari ko akn rasa apa yg ku rasa..
Anyway. Thanks Kawan2.. aku hargai dan thanks gak dak car wash huhu =))
Selesai sudah citer ku

Isnin, Februari 07, 2011

Cheer Up Juma

 
wake up!! wake up!!

knp dgn ku nie.. asyik nak sedih2 jer..
kesian korg asyik baca kesedihan aku jer kan...
ntahla korg.. kat sini jer aku leh luah...

JUMA ko x leh depressed.. BAHAYA.. cheer up juma.
nobody is perfect.. ku xleh stress nnti leh giler.. bile ko giler.. rmai yg bertepuk tgn plak.. AAAaaaarggghhhh..........
S.A.B.A.R...... tu kata kunci kamu juma!!!
  

12 - 1 = 11





05.02.2011
Persandingan kawan ku..
kwn aku linda.. telah pn berkahwin...

termaktublah dia mnjd suri di dalam hidup azri.. tahniah!!
 Slmt Pengantin Baru Linda....

Slmt Bertunang Bg Sajen + tunang tersayang
Slmt Berbahagia shahrin + lily
Slmt Berbahagia fendi + pah
Slmt Berbahagia zira + linda
Slmt Berbahagia tikah + org jauh
Slmt Berbahagia fath + shahril
Slmt Berbahagia Pian + org tersayang 
Bakal Pengantin Hasanah
Bakal Pengantin Azilah

Konon ngaku bujang


Isma
Faiz
Rahim
Bad


papepun 6A3 masih dekat dihatku.. mnggu bsama korg mmg tip top wlpn wktu tue singkat bg aku ngan korang..
ku doakan korg success dlm apa yg korang wt...
Love n Misz U all...........


Selasa, Januari 25, 2011

APA?? Xde Keje !!

Aku tau aku hnya pekerja bwahan..
aku x pndai menjual kipas sedangkan org lain dpt jual air-cond lg..
aku tkde suara emas sptmana mereka ada kebolehan mem 'fana'
smpaikan telinga korg sering terngiang2 kemerduan...

tp tlg lah fahami lah aku nie..

sepi ku x bererti aku membisu..
tidak berlangkah bkn bermakna aku membatu...
bersuara bkn bermaksud hilang arah tuju ku...
kepenatan ku bkn dinilai bile adanyer keluhanku...

aku dikhabarkan yg aku kena ambik job mamat nie...
memandangkan aku DIKATAKAN tiada keje..
x sangka selama nie diaorg pndg aku xde keje.. hmmm......
sbnrnyer aku x salahkan mamat tu sbb dia hnya S>Y>M>P jer..

Pd mulanya aku agak mengeluh kerana keje yg ada pn
aku tersengguk2 nk kejar nie kn pula nk tmbh another job.. hmmm..
dan aku rasa ia mcm x adil bile keje tu dilonggokkan kat aku
semata-mata tk nak byk tunggakan dipihak mamat tue..
 kdg2 aku merasakan aku nie macam i-robot..

P positifnyer mgkn dia cuba mencabar kebolehan aku. jadi
aku berazam aku sahut cabaran dia.
p lg sekali aku dgr dia kata aku xde keje lagi.. mmg siap la dia..
aku plak bg keje aku skrg kat dia..
baru tau apa rasanyer membuat 3,4 keje yang berlainan konsep@ cara keje dlm 1 masa.

Kawan2.. tlg yer.. tlg doakan aku berjaya wt semua tue...
Biar lambat janji setel kan..
  

Khamis, Januari 13, 2011

SKT - 2011

SKT - Sasaran Kerja Tahunan.
Aku rasa mana2 tmpt keje pn mmg ada SKT..
mgkn ada yg sesetengah menyebut sbg penilaian kerja,
ada yg sbut audit mgkn... papepun hanya nama berbeza p tujuan sama..
ia diklasifikasi kan sbg menilai seseorg!!

Semuanyer ikut perasaan.. dinilai menilai mahupun penilai...
Bile kte tak ska A  maka prestasi dia merosot
n ble B yg pndai mengipas (bodek)maka prestasi dia melonjak2..

Hmm bkn senang utk mnjd tbaik..
pasal tu kte akan nmpk mcm2 org cuba tonjolkan diri 2 be de best..
p hakikatnyer... x semua org pnh adil..
n aku x nafikan sebenarnya peranan perasaan pnting dlm hal nie..

why aku bkata sedemikian.??
x pyhla kte tgk jauh2... kte tgk je diri kiter..
bile ada dak baru disekeliling kter.. msti kte suspek dia negatif (-ve)..
smua nie terjd sbb kte xnk saper2 cuba challenge kte...
Aku x kata bnda nie salah.. p lazimnyer..
semua yg dilakukan adlh berdasarkan perasaan...
Saper diantara kiter blh mengaku mood dia selama 1 hari adalah gembira 100%
saper yg ngaku, dr dia bgn tido smpai dia tutup mata, dia blh jalani semua pkara dgn senyuman@kesedihan spjg hari??
nobody was perfect.. nobody will be a patient in 1 day..
pasal tu org tua de ckp "jgn gembira sgt nnti sedih"

Berbalik pada citer aku..
aku tak rasa semua tu perlu.. pd aku please open table..
n biler kte open table tlg jgn pk soal pangkat or darjat mahupun pengaruh
BAHAYA TAU!!!!
n satu lg jgn pndam perasaan.. terima seadanyer..
P scara realitinya..
setandan pisang yang ditebang tidak semestinya tidak ada yg elok semuanya...

Kerana SKT..
opis ku agak huru-hara ble mempertikaikan soal tentang
KEADILAN!! KEPUASAN HATI!! KRONI!! SIKAP!!..
ntahlah bile kebenaran terungkap nobody can accept dats..dan cuba berlagak spt pemerintah.. maka timbullah istilah yg senang BENCI!! BOIKOT!! CARI SALAH ORG!! n sbagainyer..

kdg2.. aku xtaulah berlandas apakah yg mereka sdg lakukan..
aku umur 22 tahun... muda.. tersangat muda utk aku menegur..
hormat aku pd mereka membataskan aku utk bterus terang..
n samada ia adalah benar atau tak.. aku pilih jalan ku sendiri iaitu DIAMMM....

Isnin, Januari 03, 2011

Kesibukan di TAHUN 2010

hahaha...


aku amat bz smpai lupa blog. opsss
aku x lupa blog but u all kna tau aku sibuk kemas2 opis....
ep ep... bkn sbb aku berenti keje p sbb bhgn aku kna pindah ke ting.3..
cukup2la selama nie aku n kengkawan bersenang lenang dibawah so now our turn on 3rd floor...
agak menyembah bumi la.. sbb masuk nie dekat 3 bln aku berpindah n selama 3 bulan nie la aku x merasa lift..
n bab kesian our public tpksa menapak turun naik apabila berurusan dgn kami....
"MAAF bkn salah kami.. Kami hanya S>Y>M>P..."
S.Y.M.P tu apa??
hihihi.. insyaAllah de antara korg mengetahui nyeer.........


k aku akan trus berblog utk tatapan ku n mgkn korg gak..

mcm2 jd thn 2010 n aku anggap tu smua adalh kenangan n teladan bg khidupan aku..
n aku x semena-mena telah memutuskan phbgn kawan dgn tteeeeettttt...
akibat dr perangai mereka yg agak menjengkelkan. p xper la..
aku xnk citer biar ia tup! close! n full stop....

Who Am i ??

sakura!!