img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

123 Klik!!

share ilmu yok..!!

wink wink

Selasa, Januari 25, 2011

APA?? Xde Keje !!

Aku tau aku hnya pekerja bwahan..
aku x pndai menjual kipas sedangkan org lain dpt jual air-cond lg..
aku tkde suara emas sptmana mereka ada kebolehan mem 'fana'
smpaikan telinga korg sering terngiang2 kemerduan...

tp tlg lah fahami lah aku nie..

sepi ku x bererti aku membisu..
tidak berlangkah bkn bermakna aku membatu...
bersuara bkn bermaksud hilang arah tuju ku...
kepenatan ku bkn dinilai bile adanyer keluhanku...

aku dikhabarkan yg aku kena ambik job mamat nie...
memandangkan aku DIKATAKAN tiada keje..
x sangka selama nie diaorg pndg aku xde keje.. hmmm......
sbnrnyer aku x salahkan mamat tu sbb dia hnya S>Y>M>P jer..

Pd mulanya aku agak mengeluh kerana keje yg ada pn
aku tersengguk2 nk kejar nie kn pula nk tmbh another job.. hmmm..
dan aku rasa ia mcm x adil bile keje tu dilonggokkan kat aku
semata-mata tk nak byk tunggakan dipihak mamat tue..
 kdg2 aku merasakan aku nie macam i-robot..

P positifnyer mgkn dia cuba mencabar kebolehan aku. jadi
aku berazam aku sahut cabaran dia.
p lg sekali aku dgr dia kata aku xde keje lagi.. mmg siap la dia..
aku plak bg keje aku skrg kat dia..
baru tau apa rasanyer membuat 3,4 keje yang berlainan konsep@ cara keje dlm 1 masa.

Kawan2.. tlg yer.. tlg doakan aku berjaya wt semua tue...
Biar lambat janji setel kan..
  

Khamis, Januari 13, 2011

SKT - 2011

SKT - Sasaran Kerja Tahunan.
Aku rasa mana2 tmpt keje pn mmg ada SKT..
mgkn ada yg sesetengah menyebut sbg penilaian kerja,
ada yg sbut audit mgkn... papepun hanya nama berbeza p tujuan sama..
ia diklasifikasi kan sbg menilai seseorg!!

Semuanyer ikut perasaan.. dinilai menilai mahupun penilai...
Bile kte tak ska A  maka prestasi dia merosot
n ble B yg pndai mengipas (bodek)maka prestasi dia melonjak2..

Hmm bkn senang utk mnjd tbaik..
pasal tu kte akan nmpk mcm2 org cuba tonjolkan diri 2 be de best..
p hakikatnyer... x semua org pnh adil..
n aku x nafikan sebenarnya peranan perasaan pnting dlm hal nie..

why aku bkata sedemikian.??
x pyhla kte tgk jauh2... kte tgk je diri kiter..
bile ada dak baru disekeliling kter.. msti kte suspek dia negatif (-ve)..
smua nie terjd sbb kte xnk saper2 cuba challenge kte...
Aku x kata bnda nie salah.. p lazimnyer..
semua yg dilakukan adlh berdasarkan perasaan...
Saper diantara kiter blh mengaku mood dia selama 1 hari adalah gembira 100%
saper yg ngaku, dr dia bgn tido smpai dia tutup mata, dia blh jalani semua pkara dgn senyuman@kesedihan spjg hari??
nobody was perfect.. nobody will be a patient in 1 day..
pasal tu org tua de ckp "jgn gembira sgt nnti sedih"

Berbalik pada citer aku..
aku tak rasa semua tu perlu.. pd aku please open table..
n biler kte open table tlg jgn pk soal pangkat or darjat mahupun pengaruh
BAHAYA TAU!!!!
n satu lg jgn pndam perasaan.. terima seadanyer..
P scara realitinya..
setandan pisang yang ditebang tidak semestinya tidak ada yg elok semuanya...

Kerana SKT..
opis ku agak huru-hara ble mempertikaikan soal tentang
KEADILAN!! KEPUASAN HATI!! KRONI!! SIKAP!!..
ntahlah bile kebenaran terungkap nobody can accept dats..dan cuba berlagak spt pemerintah.. maka timbullah istilah yg senang BENCI!! BOIKOT!! CARI SALAH ORG!! n sbagainyer..

kdg2.. aku xtaulah berlandas apakah yg mereka sdg lakukan..
aku umur 22 tahun... muda.. tersangat muda utk aku menegur..
hormat aku pd mereka membataskan aku utk bterus terang..
n samada ia adalah benar atau tak.. aku pilih jalan ku sendiri iaitu DIAMMM....

Isnin, Januari 03, 2011

Kesibukan di TAHUN 2010

hahaha...


aku amat bz smpai lupa blog. opsss
aku x lupa blog but u all kna tau aku sibuk kemas2 opis....
ep ep... bkn sbb aku berenti keje p sbb bhgn aku kna pindah ke ting.3..
cukup2la selama nie aku n kengkawan bersenang lenang dibawah so now our turn on 3rd floor...
agak menyembah bumi la.. sbb masuk nie dekat 3 bln aku berpindah n selama 3 bulan nie la aku x merasa lift..
n bab kesian our public tpksa menapak turun naik apabila berurusan dgn kami....
"MAAF bkn salah kami.. Kami hanya S>Y>M>P..."
S.Y.M.P tu apa??
hihihi.. insyaAllah de antara korg mengetahui nyeer.........


k aku akan trus berblog utk tatapan ku n mgkn korg gak..

mcm2 jd thn 2010 n aku anggap tu smua adalh kenangan n teladan bg khidupan aku..
n aku x semena-mena telah memutuskan phbgn kawan dgn tteeeeettttt...
akibat dr perangai mereka yg agak menjengkelkan. p xper la..
aku xnk citer biar ia tup! close! n full stop....

Who Am i ??

sakura!!