img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

123 Klik!!

share ilmu yok..!!

wink wink

Rabu, Julai 03, 2013

APPC 2012

huh!! 
tahniah.. tahniah ku ucapkn pd diri ku n kwn seangkatan yg tpilih sbg penerima APPC @ pekerja cemerlang.. 

Alhamdulillah itula rezeki.. tula pmbkr
semangat.. wlpn hakikatnye anugerah nie semua org akn rasa sbb ia umpama mcm adiah buat semua kakitangan awam.. 

Dr segi +ve 
aku da penat wt sistem pengiraan premium tanah.. perah otak lg.. n sbg nye.. n alhamdulillah aku dihargai.

dr segi -ve
spatutnya bg la pd senior dulu.. ksian.. diaorg da lama keje.. keje?? hihi sape aku nk ptikaikn nye.. keje dulu aku xtau cmne diaorg bkeje..

cuma aku bsyukur rezeki ku thn nie.Alhamdulillah.. wlpn ada jgk yg mngata aku di blkg.. sesungguhnya aku mngerti hal tsebut cuma aku pnh kata dulu .. akn ku ambil 1 kputusan utk mengatasinye iaitu DIAM..

aku pcy ni bukti ALLAH msih dekat dgn ku.. cuma aku yg sombong mnjauh dr-Nya.. 

Ya Allah berikn aku hidayhMu utk aku terus ke jln yg Kau redhai..

nie la gmbr2 mereka yg support aku n meraikn bsama ku.. 


TQ KWN2 unit Tanah



Selasa, Julai 02, 2013

Masalah @ problem

Masalah?? 
semua org de mslh.. mslh de kala nye susah nk setel n kdg kala mudah je semudah kita bukak kcang...
but y? y kte de semua tu?? 

dr sudut +ve, tu ujian kte.. ujian dimana ajar kte cara utk solve that... selamanye kte diuji selamanye kte plu guna akal dan fikiran utk selesaikan..

sudut -ve plak,
otak pnat dan silap2 kte dpt kemurungan. dpt kemurungan t mcm2 jd... 
mmg la dan x d dinafikan kata2 SABAR yg plu dikhususkan.. Subhanallah sekuat mana sabar tu?? 
adakalanye melangkaui pagar ksabaran tu.. tu aku x nafikan

how come??
masalah akan sentiasa hadir umpama angin.. jd jgn cuba utk lari.. mmg seronok ble khidupan nie xde mslh. so xyh pk pjg2. otak pn x pnat.. tp khidupan jd x srnk kalo x mncabar 

"Sesungguhnya cabaran khidupan, mmbuatkn kte akn lbih matang dr usia"

So kwn2 pilihan di tgn.. mana madu mana racun smua pilihn kite... ia mmg takdir tp ia adlh pilihan kte jugak.. make sure semua ni dilalui dgn fikiran yg tenang dn ht yg bersih.. zikrullah.

peringatan buat diri aku jugk wahai Juma... 

Isnin, Julai 01, 2013

Road tax vs Kelaparan 📝

roadtax sinonim dgn cukai jln.. cukup tmpoh u all kna byr la.. mahal@x kna adap bcoz its yo tjwb.. 🚗🚙🚙🚙
di jdkn 1 citer aku ni tpksa pntingkn yg mana khendak, keperluan.. memandangkn kes aku adlh kedua2 nya adlh keperluan jd aku buat pilihan lg samada pnting @ x.....
aarrgghh decide punye decide aku setel dulu mslh MR. Abu..

jd mnggu ni.., aku psalah jln raya bwk knderaan tnpa roadtax.. fuhh berani mati.. encik polis, maafkn sy!! (T_T)...🚗🚓🚓
xde roadtax mknanye xleh kuar mcm dulu.. urgent @ x.. just stay here 🏫... 

ahak knp roadtax VS lapar??
actually aku lapar n aku rs time ni la aku keseorangan.. sape?? sape?? sape nk lyn perut aku nie? k Juma ko xde pape now so please shut up 🙅🙅
huhuhu 

Who Am i ??

sakura!!