img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

123 Klik!!

share ilmu yok..!!

wink wink

Ahad, Mac 23, 2014

" pukul beg "

hai bersua semula.. post sekarang adalah berkaitan "punching bag"
kenapa saya memilih tajuk nie..?
dari segi logiknya, samada saya kurang kasih sayang @ saya tidak diberikan perhatian sebaik mungkin @ lebih tepat mungkin saya tidak menhargai setiap pemberian mereka kepada saya..

apa pun persoalannya, saya cuma tau setiap manusia @ makhluk yang bernyawa memerlukan someone or something untuk mereka luahkan.. macam2 cara beb yang pernah kite dengar.. contohnye : bckp dgn flora n fauna, luah bersama rakan @ seseorg yang rapat dengan mereka atau mungkin dengan menulis di dalam kertas dan buangkan kertas tu jauh2 dari diri kita.  berbagai cara kite boleh kita lakukan.. 

Oh ya, dan saya@ Boo-Juema memilih meluahkan secara begini atau anything social yang saya boleh upload like we chat (wlpn social, saya tetap jdkn privacy dgn meng-hide supaya ia  tak jadi sosial umum..)

walau bagaimanapun, tipu la saya katakan saya tidak memerlukan "org" untuk saya luahkan.. kerana tidak dinafikan tidak selalu hati kite gembira dan tidak selalu kite sedia untuk apa dugaan....

Untuk menjadi pendengar cerita @ luahan hati aku nie.. beliau@dia tidak perlu mengiyakan perbuatan atau anggapa. aku sekiranya di hati mereka terdetik yang aku bukan lah dipihak yang benar..

tapi apa yang aku nampak mereka cukup jaga hati dan perasaan aku.. so aku ucapkan terima kasih kerana sering membantu aku

apa yang aku nak HIGHLIGHT sekarang, aku dah luahkan semua perasaan aku bile aku dalam kemarahan dan of coz la keadaan macam tu membuatkan kite berkata bukan2.. 
tapi aku adalah manusia yang "cakap x serupa bikin".... walaupun aku tak suka aku still ambik tahu jugak
......................................

Namun , tidak bagi dia.. dia menyimpan kata2 ku dan mengembalikan buah keras tu kepada aku. cuba nak sakitkan hati dan tidak mau mengubati sakit ini.. 

kali ini aku diuji bila orang yang sepatutnya disisi aku hanya btepuk tangan dan keluarkan kata2 "ckp mcm k***ng"

pada 23 mac 2014
itulah hari dimana kali ke 5 kau berkata sedemikian.....
 ingatan buatku terima kasih




Ahad, Mac 02, 2014

😔 miss u Mr. Abu 😍

" Ya Allah Ya Tuhanku.. 
sungguh sayu ht ku di mlm ni.. 
dr setiap ari ku bsamanye, sehingga aku jarak dgn nya setiap 2-3 ari dan kini hnya sekali dlm sminggu... 
Ya Allah, andai ini cabaran buat ku dan suamiku.. ku mohon pd mu Ya Allah berkatilah pngorbanan kami bdua. biarkn hnya jarak jasad kami bdua yg tpisah tp bkn ht dn jga syg kami...
sesungguhnya aku sgt syg pd imamku juga suami ku usamah bin ahmad... "


 

knp kami jarang jumpa.. ?
awl pkhwinan, ari2 adap mr.Abu..
msuk thn 2,  jmpa Mr.Abu 2-3 x dlm sminggu sbb pnjimatan kewangan..

msuk bln 2. my mom was incident so i must take care of her... LOVELY MOM.. so psl tu aku n my hubby jarang jumpa.. JUST WEEKEND ONLY...

my dearest,  really miss u so much..

smoga pngorbanan kite, bg kite smkin syg, cinta n rindu semoga kekal akhir hayat...
semoga 1 ari nnti kte jugk akn merasa jd ibu dan ayah juga .. (x sbr nk mnnti saat tu..semoga doa kite termakbul) 😍😍

Ahad, Oktober 27, 2013

bseronok dgn cat

hye kwn2... apa ye yg seronok dlm usia kite nie..?? hahaha aku memilih bermain dgn cat..
Semua Gara-gara 5S..
dulu kami Zon Lavender.. kini kami perlu bergabung dengan teknikal dan tcipta la sebagai zon Tulip.. maka dr kaunter yg kuning mnjadi la hijau.. 
magic kn tadaaaa.....

apa yg menyeronokkan adalah ble kami bersama2 mengecat.... kami mengecat sambil masing2 bergelak tawa nasib la x bguling2... kalo x dilumur dgn cat..

siap 1 fasa iaitu memutihkan dinding..
kemudian fasa hijau dan ditamatkn dengan belang2 zirafah (tapi belang ni wrna hijau tau bkn hitam putih..)

tq kawan2.. merealisasikan keje yg spatutnye bkn keje kite hihihi..

18-25 okt 2013...

Ahad, Oktober 13, 2013

Moment ex form 6

event yg ke 3 utk thn 2013... aku cdgkn mkn kt sini...

tul la kata org gmbr akan tnjuk apa eksperasi kte.. so nice.. ramai yg patut ikut tp ramai jgk plu penuhi komitmen msing2... tp its ok.. Alhamdulillah semua jln lancar.. 


Jumaat, Oktober 11, 2013

KURSUS TANGANI STRESS vs TRANSFORMASI MINDA

Dlm bln ni aku dtg kucus2 diatas.. 
Hindari stress 03/10/2013
dan transform minda 9-10/10/2013

apa yg ku bljr adalah
kte harus tau what,why, when, where, who, n how....(question word)
kte manusia yg plu memilih cara utk tangani smua tu..
bijak bfikir knp semua tu jd pilihan kite..
konflik keje yg aku alami.. mmbuat kan aku seolah2 di "brain wash".. 
kursus tu ajar aku utk membuat bnda yg x biasa --> biasa --> luar biasa..
x slh utk bljr bnda bru...

ada 1 bnda yg pnceramah suh aku target utk perubahan..
korg nak tau?? hihihi nnti ye... next post aku cite...

apa aku nk kongsi arini adalah 5 perkara yg Insyaallah.. kalo kite wt kite akan disukai... pe kata kite sama2 wt..? kata nye semudah A,B,C,D,E...
A - ambil tahu : ini bkn menyibuk tp ambil tahu perkara yg blh kte blh share..
B - Bantu : bantu @ yg sll kte sebut tlg la.. 
C - Ceria : cntikkn muka kite dengan senyum mcm nie....p jgn melampau sudah...


D - Dedikasi : kite plu buat keje hakiki kite tnpa disuruh. sbb itu adalah amanah. Insyaallah... dan yg terakhir adalah

E - Emphaty : apa yg dimaksudkan tu?? 
"put yourself in her/his shoe "
nmpk x aku skipping hihihi speaking daaa...
Kalo kata org tua2 berperikemanusiaan laa..

kalo difikirkan secara logik.. ia mudah dr segi kata2 p cmne nak ia jd NYATA..?!
tepuk dada tnyela ht.. perubahan bkn dtg dr org lain. ia dtg dr ht kite sendiri..

jika kite sendiri x yakin manakan ada perubahan wahai kwn2..

YES YOU CAN!!!


Who Am i ??

sakura!!